9 Nisan 2014

Nuh: Büyük Tufan


Dün sınav çalışmasının üstüne bir çılgınlık yapıp arkadaşımla sinemaya gittik veeee uzun zamandır beklediğim filmlerden biri olan Nuh'u izledik *-* Filmi Forum Bornova'da 3D ve altyazılı olarak izledik. 3D konusunda vasat kalmıştı bence ama film kesinlikle güzeldi.

Hz. Nuh'un hikayesini bilmeyeniniz yoktur. Yaradan, insanoğlunun sapkınlığına bir ceza vermek adına, yeryüzündeki tüm canlıları yok edeceğini söyler. Dünyadaki masum canlıları kurtarması için Nuh'a bir görev verir. Kocaman bir gemi inşa edecek ve bu türleri koruyacaktır. Nuh, inşa ettiği gemiyle her türde hayvandan birer çiftini ve kendi ailesini büyük tufandan kurtarır ve dünya yeniden yaşanabilir olduğunda yeniden çoğalabilmeleri için dünyaya salar. Gemiye alınmayan diğer canlılar ise tufanda boğularak ölür.

Bu nasıl bir gemidir yahu o.O Sürüyle havyan girdi içine yine de bomboş görünüyordu.
Filmi izlerken Derya'yla "bu gemi batar" dedik durduk XD

Nuh rolünü çok beğendiğim aktör Russell Crowe canlandırmış. Yine başarılı bulduğum Jennifer Connelly, Logan Lerman ve Emma Watson da kadroda yerini alan başarılı oyunculardan. Filmin konusu ise şöyle:

Şit'in soyundan gelen Nuh'un babası bir gün Habil'i öldüren Kabil'in soyundan gelen Tubal-cain (Ray Winstone) tarafından öldürülür. Bunu gören Nuh oradan kaçar ve Şit'in soyundan sağ kalan tek kişi olarak hayatına devam eder. Yıllar sonra eşi Naameh (Jennifer Connelly) ve 3 çocuğu (Ham, Sam ve Yafet) ile birlikte Kabil'in soyundan gelen insanlardan gizli yaşarken bir gün Yaradan'dan bir emir alır. Yaradan, insanları yarattığı için pişmandır ve dünyayı büyük tufanla yok etmeye karar vermiştir. Nuh'a bir gemi yapmasını ve günahsız hayvanları kurtarmasını emreder. Nuh bu emri yerine getirmek için düşmüş meleklerle birlikte devasa boyutlarda bir gemi yapmaya başlar. Bu sırada karşılaştıkları Ila'yı (Emma Watson) da ailelerine katarlar. Ila, aldığı yara yüzünden kısır kalmıştır ve yıllar sonra Nuh'un büyük oğlu Sam (Douglas Booth) ile yakınlaşırlar. Zaman içinde büyük tufandan haberdar olan Tubal-cain, yönettiği insanlarla gemide yer almak için Nuh'un karşısına çıkar. Bu sırada insanların sapkınlığını kendi gözleriyle gören Nuh, Yaradan'ın kararının doğruluğunu anlar ve onları gemiden uzak tutmak için elinden geleni yapar.

Film boyunca beni en çok eğlendiren konu Nuh'un ortanca oğlu Ham'ın (Logan Lerman) kadın düşkünlüğüydü XD Babasına habire bana karı bul deyip durdu çocuk AHAHAHAHA =D Tufandan sağ kurtulacak kadınlar sadece annesi ve Ila olunca ona hak vermeden edemiyorsunuz tabii. Ila'yı zaten abisi Sam kapmış. Emma'yı kapıp film afişinde yer alamayan Douglas Booth için de üzüldüğümü söylemeden edemiciğm =P Emma Watson tüm sadeliğiyle bu filmde de göz dolduruyordu. Kızı seviyorum yaa *-* Büyüdükçe daha da güzelleşiyor sanki o.O Douglas Booth kesinlikle gereksizdi! Neyse ki çok fazla görünmüyor filmde -_-
Din konusunda takıntılarınız yoksa, bunun sadece bir film olduğunu ve senaristin kendi fantezilerini de filme aktardığını anlayabiliyorsanız kesinlikle keyif alacağınız bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Ne yazık ki özellikle Müslüman ülkelerin bazılarında dini saptırdığı gerekçesiyle yasaklanan bu filmi hazır ülkemiz bu kadar yobazlaşmamışken izleyin derim =D Bir sonraki film yorumumda görüşmek üzere ^-^

3 yorum :

  1. Ben bu hafta sonu gideceğim filme, merakımı arttırmayın; kıvranıyorum! >_<

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhahahahaaa yaşasın kötülük ←~∋(。Ψ▼ー▼)∈

      Sil
  2. daha izleyemedim bile :(
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil